Medicii specialisti parodontologi din cadrul Clinicii Premium Dental îți oferă cele mai bune recomandări de tratament al bolii parodontale și a altor afecțiuni care pot afecta gingiile

Boala parodontala (parodontoza) se trateaza cu succes in clinica noastra folosind laserul dentar Waterlase. Află ce înseamnă fiecare, care sunt simptomele parodontitei si ce trebuie să faci dacă suferi de această afecțiune dentară.

Specialistii nostrii in parodontologie: dr. Simina Muresan si dr. Ramona Murariu

Intrebări frecvente

Este specialitate a medicinei dentare care se ocupa cu studiul intregului sistem ce mentine dintii in oasele maxilare, acest sistem fiind numit parodontiu si trateaza inflamatia si infectia ginigivala, precum si problemele de ordin estetic de la nivel gingival, gingii marite in volum sau retractii gingivale.

Exista o serie de afectiuni ale parodontiului, cele mai comune fiind bolile parodontale, avand denumirile populare parodontoza / paradontoza.

Pot fi parodontite incipiente, moderate si avansate care reprezinta formele mai grave,acestea lasate netratate, duc la pierderea treptata a dintilor.

Forma cea mai usoara de imbolnavire este gingivita, cauzata cel mai frecvent de o igiena orala neadecvata si care, netratata, poate conduce spre forma mai grava de imbolnavire, adica parodontita (parodontoza).

Exista o multime de forme de imbolnavire parodontala, ce ne pot afecta din copilarie pana la senescenta, iar procentul persoanelor care sufera de afectiuni parodontale este in continua crestere, fiind estimat la aprox. 70-80% din totalul populatiei.
Cea mai frecvent intalnita este parodontita cronica si afecteaza pacientii adulti, dar poate sa apara si la varste fragede. In general are o evolutie lenta, cronica, fara durere sau simptomatologie accentuata. Pacientii acuza primele semne tardiv, in jurul varstei de 40-45 de ani cand deja afectiunea este intr-un stadiu avansat adeseori resimtit de catre pacienti prin mobilitatea dentara accentuata, dureri difuze, sangerari gingivale sau miros si gust neplacut.

Este medicul dentist specialist, instruit suplimentar timp de 3 ani, in cadrul cursurilor de rezidentiat, dupa finalizarea Facultatii de Medicina Dentara, capabil sa previna, sa diagnosticheze si sa trateze afectiunile parodontale.

• daca observati in timpul periajului sau spontan, sangerare gingivala
• daca acestea sunt rosii si inflamate, marite in volum
• daca aveti retractii gingivale cu expunerea radacinilor dentare
• daca observati ca dintii dumneavoastra au capatat mobilitate sau au inceput sa se deplaseze, lasand spatii intre ei, aveti urgent nevoie de o consultatie de specialitate la un medic parodontolog.
De asemenea, pentru a preveni toate aceste situatii neplacute, este necesar controlul periodic la 6 luni, igienizarea profesionala in cabinet, iar daca medicul dumneavoastra curant sesizeaza semne de instalare a bolii parodontale (parodontoza), va poate directiona catre un coleg parodontolog.

Intrucat, parodontopatiile au etiologie microbiana, in preventia, respectiv tratarea acestor boli ducem o lupta continua cu biofilmul bacterian ce se formeaza pe suprafetele dentare.

In acelasi timp, se recomanda controale periodice si ori de cate ori este necesar, igienizarile profesionale in cabinet, acestea incluzand detartrajul si air-flow-ul.
Acest protocol asigura sanatatea gingiei, aceasta mentinandu-si culoarea roz deschis, aspectul ferm si absenta sangerarii.

Concomitent, structurile parodontale profunde, respectiv osul alveolar si ligamentele parodontale isi pastreaza integritatea, oferind dintilor un suport stabil in oasele maxilare.

Prin nerespectarea acestor procedee preventive, bolile parodontale (parodontoza) se instaleaza, evolueaza si impun masuri terapeutice mult mai complicate si diversificate. În cadrul tratamentului se curăță zonele subgingivale de tartru și biofilmul bacterian, care reprezintă cauza primară a bolii parodontale. Tratamentul se efectuează atât mecanic, cu ajutorul unor instrumente specializate, cât și chimic cu ajutorul antisepticelor. Toate tratamentele sunt realizate cu anestezie locală, astfel ca ele să fie nedureroase. Tratamentele parodontale au rolul de a scădea inflamația parodonțiului (zona din jurul dinților) și a opri evoluția bolii parodontale. Pentru pastrarea rezultatelor obtinute, pacientul trebuie sa vina la intervale regulate, stabilite de catre medicul specilist, la igienizari acestea avand aceeasi importanta ca si tratamentul initial.

Programare Online

Tratamente dentare de calitate și o abordare focalizată pe experiența ta pozitivă.

Programare Online

Tratamente dentare de calitate si o abordare focalizata pe experienta ta pozitiva