Beneficiaza de tratamentele specializate efectuate cu precizie de neegalat

Precizie si predictibilitate:
Legendarul microscop dentar Carl Zeiss permite vizualizarea detaliilor si structurilor fine care altfel ar fi imposibil de depistat. Folosirea lui a crescut rata de succes a tratamentelor la aproximativ 90%.

Medicul specialist endodont are pregatirea necesara sa asigure tratamente de inalta calitate inclusiv in cazul dintilor dificil de tratat. Daca tratamentul este facut de un expert endodontist, poti fi sigur ca vei beneficia de cea mai buna si nedureroasa experienta.

Specialistul nostru endodont: Dr. Simona Puscu

Intrebări frecvente

Specialitatea medicinei dentare care se ocupa cu tratamentul canalului radicular,baza tratamentelor ulterioare, deoarece durata de viata a dintelui depinde in primul rand de corectitudinea acestui tratament.

Cunoscut popular ca tratament de canal, tratează afecțiunile pulpei dentare din rădăcina dintelui. Prin intermediul acestui tratament, vei elimina cu siguranță durererile intense asociate cu afecțiunile pulpei dentare care pot surveni când amâni vizitele la stomatolog.

Endodontii sunt medici dentisti cu o educatie de specialitate suplimentara (3 ani) in terapia canalelor radiculare. Aceasta specializare permite tratarea radacinilor curbate exagerat, canalelor inguste, dintilor cu tratament endodontic anterior, dinti greu de abordat. In cazul acestora, singura optiune alternativa ar fi extractia dentara.

Este accesoriul fara de care un tratament endodontic cu prognostic bun nu exista. Performantele acestuia, marirea si iluminarea excelente, permit specialistului vizualizarea detaliilor din interiorul dintelui afectat-canale radiculare atipice, perforatii ale dintilor si radacinilor, instrumente (ace) separate in interiorul radacinii, fracturi radiculare.

Toate tratamentele se efectueaza sub anestezie locala, chiar anestezie digitala, care elimina complet durerea in timpul procedurilor. In ziua/zilele imediat urmatoare tratamentului poate aparea un disconfort care variaza de la usor la moderat, care cedeaza complet de la sine sau la medicamentele de uz curent, cum ar fi Ibuprofenul.

Dezinfectia, largirea si umplerea canalelor din interiorul radacinii. Precizia tuturor acestor etape presupune utilizarea echipamentelor de ultima generatie si a materialelor biocompatibile.

Cele mai multe situatii se rezolva intr-o singura sedinta de durata scurta pana la medie. Cu toate astea, sunt situatii exceptionale in care este necesara o sedinta suplimentara pentru a fi siguri de rezultatul optim pe termen lung.

Sigilarea si restaurarea dintilor tratati cu materiale adezive si pivoti de fibra de sticla, ulterior acoperirea dintilor cu o resturare estetica care asigura acoperirea coroanei dintelui. Acestea previn fractura ulterioara a dintelui sub fortele masticatorii mari si mentinerea dintelui sanatos, functional si estetic pe arcada dentara.

Situatiile variaza in functie de gradul de afectare al pulpei dentare (nervului). Pacientul poate experimenta durere severa, iradianta sau localizata, uneori pulsatila, poate prezenta edeme la nivelul cavitatii bucale sau simptomele pot lipsi complet. In aceasta situatie, planul de tratament se face pe baza radiografiei digitale si examenului diagnostic.

Programare Online

Tratamente dentare de calitate și o abordare focalizată pe experiența ta pozitivă.

Programare Online

Tratamente dentare de calitate si o abordare focalizata pe experienta ta pozitiva